ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26/11

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και η επίδρασή της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής, δημιουργούν ένα πλαίσιο κρίσης, από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση με τρόπο που δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την επόμενη μέρα. Η κρίση χρησιμεύει ως ευκαιρία για να προωθηθούν αλλαγές που πλήττουν βαριά τη δημόσια υγεία αλλά και πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αποσυνθέτοντας οποιαδήποτε δημόσια λειτουργία υφίσταται ακόμη μετά  μνημονίων. 

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου μέσω απλήρωτων υπερωριών, για περιορισμό της απεργίας, και, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους. Στο ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουμε ήδη την άρνηση της διοίκησης του οργανισμού να συμμετάσχει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την πρόθεσή της να ρυθμίσει μονομερώς τις σχέσεις εργασίας. Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την υποβάθμιση των διαδικασιών του ΟΜΕΔ, ο οποίος θεωρεί ότι δεν δικαιούμαστε να προσφύγουμε μονομερώς στη Διαιτησία και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αγωγή που εκδικάζεται στις 11/12/2020 υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις.  

Η υπεράσπιση της εργασίας, της δημόσιας υγείας, των πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν πραγματώνεται μόνο στα δικαστήρια αλλά στην καθημερινότητα και στο συνδικαλιστικό και πολιτικό πεδίο αγώνων. Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κίνημα των εργαζομένων και την κριτική που μπορούμε να ασκήσουμε στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, συλλογικά αλλά και ατομικά, αυτή τη στιγμή οφείλουμε να αντισταθούμε με όλους τους τρόπους στη μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στη μισθωτή εργασία, τα σωματεία και τα εργασιακά δικαιώματα και να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και τις πολιτικές ελευθερίες.

Για αυτούς του λόγους συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 26/11 που διοργανώνεται από το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων εργαζομένων, σεβόμενοι πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.