ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χθες, 27/1/21, δημοσιεύτηκε η απόφαση 79/26.1.21 του Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, με την οποία ανακαλούνται (sic) τα καθήκοντα προϊστάμενης Τμήματος Θεραπευτικού Προγράμματος και ανατίθενται σε άλλο μέλος του προσωπικού, μετά από εισήγηση του επικεφαλής του Θεραπευτικού Προγράμματος.

Έτσι απλά, σε λίγες αράδες, εμπεδώνουμε βιαίως έναν νέο τρόπο διοίκησης του οργανισμού: ο καθένας από μας μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, αναιτιολόγητα, ανεξάρτητα από το αν αυτό παραβιάζει τα μισά άρθρα του κανονισμού εργασίας και δεν τηρείται καμία από τις διαδικασίες που ισχύουν είκοσι χρόνια τώρα στο ΚΕΘΕΑ με σκοπό τη χρηστή διοίκησή του.

Αυτό είναι το νέο κλίμα εργασίας που σκοπεύει να εγκαταστήσει η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ; Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται τη δική της θέση πως οι εργαζόμενοι δεν υφίστανται βλάβη από την άρνησή της να ανανεώσει την ισχύ του κανονισμού εργασίας επειδή τον εφαρμόζει «οικειοθελώς»;

Όλες οι θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ έχουν καλυφθεί μέσα από συγκεκριμένες προβλεπόμενες διαδικασίες. Όλα τα διοικητικά μέτρα εφαρμόζονται μέσα από συγκεκριμένες προβλεπόμενες διαδικασίες. Ποτέ άλλοτε δεν έχει εκδοθεί απόφαση η οποία να παραβιάζει όλα τα παραπάνω μαζί και ταυτόχρονα, τουλάχιστον, τις διατάξεις περί βλαπτικής μεταβολής.

Η απόφαση είναι καταφανώς παράνομη και οφείλει να ανακληθεί άμεσα. Εάν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, υπάρχουν και οι διαδικασίες και τα όργανα γι’ αυτό. Οι διαδικασίες και οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση, για κάθε λόγο και για τον καθένα, όχι επιλεκτικά και κατά το δοκούν, γιατί τότε κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Αναμένουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας και είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.

ΑΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 28 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.