ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΚΤΟΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ) ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών απεξάρτησης από 15/9.  Η εφαρμογή της ρύθμισης για υποχρεωτική αναστολή εργασίας και στο βάθος την απόλυση  των ανεμβολίαστων εργαζομένων αποτελεί μέτρο εργασιακής βαρβαρότητας, ενώ ταυτόχρονα πλήττει σε μεγάλο βαθμό την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς στερεί από το τους ήδη υποστελεχομένους οργανισμούς απεξάρτησης αλλά και το ΕΣΥ από έμπειρο προσωπικό.

Η διχαστική και εκδικητική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τη δημιουργία του απαιτούμενου τείχους ανοσίας στον πληθυσμό που η ίδια επικαλείται.  Η προάσπιση της δημόσιας υγείας διασφαλίζεται μέσω συμπεριληπτικών πολιτικών που προωθούν τη θετική στάση για τον απαραίτητο εμβολιασμό και την ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών αντί για  απολύσεις, με πρωτοβάθμια περίθαλψη, με εμβολιασμό και φάρμακα, με ιατρική μέριμνα για κάθε πολίτη, με ιατρική φροντίδα στο σπίτι από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, με τεστ για όλους τους πολίτες και δωρεάν  ιατρική κάλυψη σε όλους τους πολίτες, με γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και αξιοποίηση των ιδιωτικών δομών υγείας, με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη δημιουργία κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της πανδημίας  επιλέγοντας διχαστικές πολιτικές που μεταθέτουν το πρόβλημα στους πολίτες, προσπαθώντας να αποσείσει τις βαριές ευθύνες της πολιτείας. Σήμερα  βρισκόμαστε σε ένα νέο περιβάλλον, όπου δεν ασκείται πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αλλά πολιτική στις πλάτες της πανδημίας:  η αποδυνάμωση των δομών δημόσιας υγείας δεν συμβάλλει στην προστασία από την πανδημία, αλλά στην διάλυση υπηρεσιών απαραίτητων για αυτήν και στο βάθος την ιδιωτικοποίησή τους.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ δεν μπορούμε να δεχθούμε εκδικητικές πολιτικές που στρέφονται ενάντια σε εργαζόμενους και δομές υγείας γιατί, τελικά, στρέφονται ενάντια στην ίδια την κοινωνία και τη δημόσια υγεία, προωθώντας μεγάλες διαιρέσεις και αποκλεισμούς. Θεωρούμε απαραίτητο τον διάλογο και την ανάπτυξη συμπεριληπτικών πολιτικών για την προστασία από την πανδημία, την επίτευξη του τείχους ανοσίας με τον εμβολιασμό αλλά και την καθολική κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και του καθενός πολίτη ξεχωριστά από ένα δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανείς συνάδελφος μας να τεθεί σε αναστολή εργασίας. Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας προχωράμε σε ΓΣ την Τρίτη 7/9 για την οργάνωση της δράσης μας. Ως ΔΣ, θα θέσουμε τα ζητήματα στη Διοίκηση και θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, ακόμα και με νομική κάλυψη, εφόσον χρειαστεί, τους συναδέλφους που θα διωχθούν. Θα συντονίσουμε τη δράση μας με τα σωματεία των εργαζομένων στην υγεία και πρόνοια, στα Κέντρα Πρόληψης και στον ΟΚΑΝΑ και στηρίζουμε εμπράκτως με αποφάσεις συμμετοχής τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών για την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας το επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.