ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2022, κι έχει πολλούς λόγους να το κάνει. Λόγους καταρχάς που αφορούν στο χώρο εργασίας του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος μοιάζει όλο και περισσότερο με θλιβερό τόπο που αποξενώνει όλο και περισσότερο τους εργαζόμενούς του.

Εδώ και τρία χρόνια έχει εγκατασταθεί μια νέα διοίκηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία

 • διοικεί αδιαφανώς και κατά το δοκούν, τοποθετεί επικεφαλής μονάδων κατ’ ανάθεση (με ποια κριτήρια άραγε;), εργαλειοποιεί την παρακολούθηση των ποσοτικών δεικτών των Μονάδων, φτάνοντας να αλλάζει ακόμα και αυτό το οργανόγραμμα δια της πλαγίας οδού, το οποίο βρήκε την συντριπτική απόρριψη από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ
 • αδιαφορεί για τους κανονισμούς, τα θεσμικά όργανα και τις διαδικασίες,
 • οδηγεί τον οργανισμό στην υποστελέχωση,
 • δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με ευκαιριακές προσλήψεις προσωρινών εργαζομένων,
 • δημιουργεί μονάδες ΕΣΠΑ χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο και μέριμνα για να συνεχίσουν και μετά τη λήξη της χρηματοδότησης,
 • εγκαθιστά κλίμα αδικίας, αβεβαιότητας, φόβου και απόγνωσης στο προσωπικό,
 • μεταχειρίζεται το προσωπικό ορισμένου χρόνου και του ΟΑΕΔ ως δεύτερης κατηγορίας με μειωμένα δικαιώματα και παροχές,

σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ακραίας λαφυραγώγησης των υπηρεσιών του από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε διπλά και τριπλά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιεπιστημονική αλλά ακραία εκδικητική πολιτική αποκλεισμού των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις δομές υγείας από την εργασία τους που τόσο έχει ανάγκη ο πολίτης.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον

 • οικονομικής ασφυξίας των πολιτών,
 • κρατικής βίας και αστυνομικής καταστολής,
 • διάρρηξης κάθε θεσμικού πλαισίου στο χώρο της εργασίας
 • κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων
 • διαρκούς υποχώρησης της δημοκρατίας
 • ιδεοληπτικής νεοφιλελεύθερης οικονομικής διαχείρισης
 • απειλών κατά της κυριαρχίας της χώρας
 • με τον πόλεμο να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Έχουμε όλους αυτούς κι άλλους τόσους λόγους για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, με την κοινωνία ολόκληρη, ενάντια στην συνολική υποβάθμιση της ζωή και της χώρας μας. Ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ραγδαία οικοδόμηση  της κατάστασης «πολεμικής οικονομίας», δηλαδή της απόπειρας να πληρωθεί από τους λαούς το κόστος  της άμεσης εμπλοκής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των προετοιμασιών που απαιτούνται Ενάντια στην τεράστια προσπάθεια που επιχειρείται να θεωρήσουν οι πολίτες πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, πως τα πράγματα έτσι είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, ενάντια στην άποψη πως αυτό μας αξίζει γιατί τέτοιοι είμαστε.

Σίγουρα το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα δεν βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές του και η ευθύνη βαραίνει και το ίδιο, με τη λογική με την οποία λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Κατανοούμε και την πικρία και τη δυσπιστία απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας του.

Ωστόσο φτάνουν κάποιες στιγμές κρίσιμες, για τη χώρα, τους πολίτες, τους εργαζόμενους που πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας. Να εστιάσουμε σε αυτό που μας ενώνει, παραμερίζοντας προσώρας τις διαφωνίες μας, γιατί αυτό που βιώνουμε θα γίνει χειρότερο αν δεν αντιδράσουμε.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε μαζικά στη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου. Να μην λειτουργήσει το ΚΕΘΕΑ, να βρεθούμε μαζί, στους δρόμους για τις ζωές μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 3 Νοεμβρίου 2022

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.