ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ κ. ΠΡΟΔΡΕ;

Εμφανίζεται λοιπόν μια ωραία πρωία με πηχυαίους τίτλους για το άνοιγμα των στομάτων στην υπόθεση του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, το ίδιο άρθρο, λες και το έγραψε ένας, ταυτόχρονα, σε δυο έντυπα, το κύρος των οποίων μπορεί ο καθένας ελεύθερα να κρίνει. Βγαίνουν μάλιστα και ονόματα μαθαίνουμε. Τέλεια!

Πολύ θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε επιτέλους την κατάληξη ενός θέματος που τέθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΕΘΕΑ που απαρτιζόταν από αιρετούς εργαζόμενους με μυστική ψηφοφορία. Γεγονότα λοιπόν. Πρώτοι εμείς θέσαμε τα ερωτήματα, ζητήσαμε την αλήθεια και ουδέποτε σπεκουλάραμε!

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ όμως, αδράχνει την ευκαιρία των δημοσιευμάτων που δεν προσφέρουν τίποτα το νέο και αξιόλογο σε μια υπόθεση για την οποία δεν γνωρίζει κανείς τίποτα επισήμως, για να θολώσει τα νερά. Άλλωστε το ένα από αυτά φιλοξενεί συχνά άρθρα του.

Υπαινίσσεται πως η ΠΝΠ ήταν αποτέλεσμα της κακής διοίκησης, η οποία ωστόσο με τα όργανά της έθεσε τα πρώτα ερωτήματα. Ανακριβές. Η ΠΝΠ εκδόθηκε πριν την κοινοποίηση των στοιχείων του ΚΕΘΕΑ στο Υπουργείο.

Υποστηρίζει πως έκανε ενέργειες για ενιαία διοίκηση πανελληνίως των προγραμμάτων στις φυλακές και την θέσπιση νέων πρωτοκόλλων. Αναληθές. Τουλάχιστον εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε γνώση για κάτι τέτοιο, αλλά πάλι γιατί να μας το πει;

Διατείνεται πως το ΣτΕ έκρινε νόμιμο τον διορισμό διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ. Μερικώς σωστό. Είναι νόμιμος ο διορισμός, ακριβώς επειδή η επιστημονική και θεραπευτική λειτουργία του οργανισμού διασφαλίζεται από τη Γενική του Συνέλευση, την οποία ωστόσο ουδέποτε συγκάλεσε, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου. Συνεπώς ο διορισμός διοίκησης είναι νόμιμος, τα πεπραγμένα της όμως είναι χωρίς τη Γενική Συνέλευση που αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο; Ερώτηση που απαιτεί απάντηση.

Το θέμα όμως είναι γιατί ξαναζεσταίνεται τώρα μια κιτρινισμένη παλιά σούπα χωρίς νέα συστατικά; Γιατί ο Πρόεδρος, με το πρόσχημα της υπεράσπισης του ΚΕΘΕΑ (από τι άραγε;) προσπαθεί να υπερασπιστεί τη δική του θητεία; Γιατί δεν λέει τίποτα για την κατάργηση των ίδιων οργάνων που πρώτα έθεσαν το ζήτημα από τη διοίκησή του; Πολλά ερωτήματα μαζεμένα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.