ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια

Με απορία παρακολουθούμε την αντιπαράθεση ανάμεσα στην Υφυπουργό Υγείας και την Πρόεδρο τουimage200 ΟΚΑΝΑ, η οποία κλιμακώνεται συνεχώς σε ένταση και βαρύτητα των καταγγελιών, που πια αφορούν σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του Οργανισμού: ιατρικό (τρόπος χορήγησης υποκατάστατου), διαχειριστικό (διαδικασίες προμηθειών) φτάνοντας μέχρι τις μαύρες τρύπες και την οσμή του σκανδάλου.

Ως εργαζόμενοι και συνάδελφοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης και συμπαραστεκόμαστε στην διεκδίκησή τους για την απόδοση των εγγεγραμμένων ποσών.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον δρόμο του τηλεοπτικού δικαστηρίου ούτε να παριστάνουμε την κερκίδα σε κάποια αρένα μονομάχων. Υπάρχουν αρμοδιότεροι να διερευνήσουν τις καταγγελίες. Όμως επειδή ζούμε σε αυτόν τον τόπο και έχουμε δει κατ’ επανάληψη το έργο της ηθικής απαξίωσης πριν την αποκαθήλωση και την διάλυση δομών δημόσιας υγείας, αναρωτιόμαστε μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο επεισόδιο του ίδιου σήριαλ. Και το τέλος μας είναι επίσης γνωστό: Οι πράξεις και παραλείψεις των Διοικήσεων γίνονται το άλλοθι για μια σειρά συνεπειών που υφίστανται οι χρήστες των προνοιακών υπηρεσιών  και οι εργαζόμενοι.

Ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν μπορεί παρά να ανησυχούμε για την κλιμακούμενη επίθεση στις δομές αυτές. Ενημερωθήκαμε πρόσφατα για την ανάθεση της «αξιολόγησης» του ΚΕΘΕΑ με διαδικασίες τόσο διαφανείς όσο αυτές για τις οποίες εγκαλείται η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, «αξιολόγηση» που μεταξύ άλλων θα διερευνήσει για τον αν η λειτουργία του μπορεί να ασκηθεί «καλύτερα» από τον ιδιωτικό τομέα. Παρακολουθούμε ταυτόχρονα με ανησυχία την ουσιαστική διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και του «ΨΥΧΑΡΓΩΣ».  Μέσα από μεθοδεύσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια εκείνο που μένει, ο κοινός παρονομαστής, είναι οι εργαζόμενοι να πετιούνται στον δρόμο και οι ανάγκες της κοινωνίας να ωθούνται στα κοινωνικά ιατρεία ή τα συσσίτια της εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας 

Θανάσης Τζιούμπας                                                               Τάκης Χαλδαίος     

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.