ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)

Σάββατο 18 Γενάρη

 • παίρνουμε μέρος στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων
 • στηρίζουμε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΚΕΘΕΑmegaphone

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην επίθεση της κυβέρνησης –ΕΕ για τα κέρδη των επιχειρηματιών χρειάζεται ένα εργατικό κίνημα χωρίς εξαρτήσεις από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους εργοδότες. Ταξικό εργατικό κίνημα που θα ενοποιεί όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης (δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ΜΚΟ κ.λ.π.) ενάντια στο κεφάλαιο και τα στηρίγματά του (αστικά κόμματα, περιφέρειες και δήμοι, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες).

Το δίλημμα δεν είναι μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί. Άλλωστε, η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα ξεκίνησε πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια και μια σειρά μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα παίρνονται και σε χώρες της ΕΕ που δεν έχουν μνημόνια. Ούτε είναι το δίλημμα «κομματικοί» ή «ανεξάρτητοι» συνδικαλιστές. Άλλωστε είναι της μόδας και στο χώρο μας, πολλοί συνδικαλιστές να το παίζουν ανεξάρτητοι, ενώ είναι ξεκάθαρα κομματικοί, ασχέτως αν το κόμμα τους είναι μεγάλο ή μικρό.

Το μεγάλο δίλημμα που μπαίνει στους εργαζόμενους είναι ένα και μοναδικό: Με τα μονοπώλια και την ΕΕ ενάντια στους εργάτες και το λαό ή με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και το κίνημά της κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και την εξουσία του; Με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Απεξάρτησης και της Παιδείας ή με αυτούς που παλεύουν για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητούς αυτούς τομείς και έχουν γράψει στη σημαία τους αποκλειστικά δημόσια Υγεία, Πρόνοια, Απεξάρτηση και Παιδεία; Μπορείς να αγωνιάς για το ΚΕΘΕΑ και την ίδια στιγμή να ανέχεσαι ή να στηρίζεις τις δυνάμεις –πολύ περισσότερο να τις εκπροσωπείς κιόλας- που στηρίζουν ή δέχονται στην πράξη την επιχειρηματική δράση στην απεξάρτηση, την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, την προώθηση των υποκατάστατων ως κύρια μορφή θεραπείας; Μπορεί γύρω σου να γίνεται χαμός και το ΚΕΘΕΑ να μείνει απείραχτο; Μιλάνε η κυβέρνηση, οι εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους για αξιολόγηση. Αλήθεια, με ποια κριτήρια; Όταν ο αξιολογητής θέλει να μειώσει τις δαπάνες και να προωθήσει την επιχειρηματική δράση, δεν θα συμπεράνει ότι κοστίζεις, ακόμα και ότι είσαι «αντιεπιστημονικός»(!!!) που επιμένεις ότι τα στεγνά προγράμματα έχουν αποτελέσματα ή ακόμα και να σε βγάλουν επικίνδυνο; Στον καπιταλισμό αξιολόγηση με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορεί να υπάρξει.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Ακόμα και η ανάπτυξη που μας λένε ότι θα έρθει, αν έρθει, θα είναι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υγιή(!!!) και μη. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα πανίσχυρο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα στηρίζεται σε μαζικά, ζωντανά πρωτοβάθμια σωματεία, αφήνοντας στο χθες αυταπάτες και ουτοπίες και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τις αναπαρήγαγαν, στήριζαν την πολιτική του κεφαλαίου και διαιρούσαν τους εργαζόμενους. Τέτοιες αυταπάτες και ουτοπίες καλλιεργούσαν στην πράξη, πέρα από τις επαναστατικές κορώνες τους, η πλειοψηφία των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. που σε αυτές τις εκλογές εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι. Έχουν και αυτοί τη δική τους ευθύνη για το γραφειοκρατικό χαρακτήρα του Συλλόγου, για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αν αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, μπορούμε και μέσα από το Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να συμβάλουμε στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Μετατρέποντας το σωματείο σε σπίτι όλων μας, με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, στη λήψη των συλλογικών  αποφάσεων, στη δράση και τους αγώνες, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Χτίζουμε πανίσχυρη συμμαχία με τους γονείς, με τα μέλη των προγραμμάτων και τον υπόλοιπο λαό, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της Απεξάρτησης. Στηρίζουμε στις εκλογές με την ψήφο μας τη δύναμη εκείνη, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο μας, που προειδοποιούσαν γι’ αυτό που έρχεται, προσπάθησαν να το αποτρέψουν, προέβαλλαν με συνέπεια το δρόμο της πραγματικής ταξικής ενότητας όλης της εργατικής τάξης με ανάλογη λειτουργία του σωματείου, για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε, για να μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε.

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

 • Μαϊστρέλης Αυγερινός (καθηγητής φυσικής αγωγής ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ/ΚΕΘΕΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Θεσσαλονίκη)
 • Μπεκιαράκη Ελένη-Παναγιώτα (Γιώτα) (φιλόλογος ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)
 • Τζιάρας Κωνσταντίνος (φιλόλογος ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)
 • Φακάρου Λεμονιά (θεραπευτικό προσωπικό Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ, Αθήνα)
 • Χριστοφορίδου Γεωργία (θεραπευτικό προσωπικό Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)

Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή

 • Γρεβενάρης Χρήστος (φυσικός, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)

Υποψήφιοι για το Εργατικό Κέντρο

 • Γρεβενάρης Χρήστος (φυσικός, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)
 • Μαϊστρέλης Αυγερινός (καθηγητής φυσικής αγωγής, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ/ΚΕΘΕΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Θεσσαλονίκη)
 • Μπεκιαράκη Ελένη-Παναγιώτα (Γιώτα) (φιλόλογος, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)
 • Τζιάρας Κωνσταντίνος (φιλόλογος, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)
 • Φακάρου Λεμονιά (θεραπευτικό προσωπικό, Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ, Αθήνα)
 • Χριστοφορίδου Γεωργία (θεραπευτικό προσωπικό, Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)

Υποψήφιοι για την Επιτροπή Υπηρεσιακών Θεμάτων

 • Γκίνης Παναγιώτης (προσωπικό εκπαίδευσης, Μεταβατικό Σχολείο, Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης, Αθήνα)
 • Αναπληρωματικός: Γρεβενάρης Χρήστος (φυσικός, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, Θεσσαλονίκη)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.