ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΓΣ.

Συνάδελφοι,

λόγω μη απαρτίας στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος ορίζει τις επαναληπτικές συνελεύσεις τις παρακάτω ημερομηνίες:

Παράρτημα Αθήνας

15/04/2014, 17:00 η ώρα στο κτήριο των Κεντρικών Υπηρεσιών.

Παράρτημα Θεσσαλονίκης

11/04/2014, 17:oo  στο κτήριο της οδού Ρεμπέλου

Τα παραρτήματα Θεσσαλίας και Κρήτης θα ανακοινώσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ΓΣ, στο προσεχές announcementiconχρονικό διάστημα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οι θεματικές ενότητες που τίθενται ως άξονες δράσης του Συλλόγου εργαζομένων, αποτελούν ζητήματα που προέκυψαν από τις συναντήσεις του ΔΣ στα περισσότερα Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ σε συνδυασμό με θέματα που εκκρεμούν από την προηγούμενη περίοδο διεκδικήσεων.

Τα συγκεκριμένα θέματα είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους και πολλά από αυτά χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και τρόπους δράσεις. Παράλληλα, η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο θεσμικό πλαίσιο (νέοι νόμοι, εγκύκλιοι, κλπ)  κάνει αναγκαία την συνεχή επικαιροποίηση των ζητημάτων.

Είναι εμφανές, λοιπόν, πως μόνο η μαζικότητα στις ΓΣ, μπορεί να διαμορφώσει ένα σοβαρό πολιτικό πλαίσιο για οποιαδήποτε διεκδίκηση, αναδιαμόρφωση αιτημάτων και αποφάσεις. Οι ενέργειες που απαιτούνται δεν μπορούν να μείνουν στο επίπεδο μιας «συνδικαλιστικής γραμματείας» (το ΔΣ) που διεκπεραιώνει υποθέσεις.

Είναι καθοριστική λοιπόν η ενεργοποίηση όλων μας για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις επόμενες Συνελεύσεις, ώστε να καταστεί δυνατή και η αξιοποίηση των εργαζομένων σε επιτροπές προώθησης των ζητημάτων που έχουν τεθεί.

 

(Επαναλαμβάνουμε τις θεματικές ενότητες, που θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση:

Α. Προστασία εργασιακών δικαιωμάτων και βελτίωση συνθηκών εργασίας και υπηρεσιών :

1. Υλοποίηση ΕΣΣΕ και εφαρμογή Κανονισμού Εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού περιλαμβανομένων και των προσληφθέντων με ΕΣΠΑ και χορηγίες.

2. Ασφαλιστικό Συμβόλαιο Αγροτικής Ασφαλιστικής.                                           Η διαδικασία ορίζεται, αρχικά, στον έλεγχο του νομικού πλαισίου της πράξης μεταβολής, στην έγκρισηαπόφασης διεκδίκησης και στον καθορισμό του τρόπου δράσης.

3. Υποστελέχωση – Προσλήψεις προσωπικού.                                                   Βασική θέση αποτελεί η ανάδειξη του θέματος και η ενεργοποίηση μηχανισμών πίεσης και διεκδίκησης.

4. Ασφαλιστικό Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Συστηματοποίηση πρότασης και επιλογών προκειμένου να ενταχθούν στο συμβόλαιο και οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου και οι εργαζόμενοι στο ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ.

5. Λειτουργία Γνωμοδοτικής Επιτροπής Υπηρεσιακών Θεμάτων.   Αποτελεί θέση του ΔΣ του Συλλόγου, να τεθούν οι διαδικασίες και οι αποφάσεις, οι οποίες θα διευρύνουν τις δυνατότητες και την ισχύ της Επιτροπής, σχετικά με την ουσία των θεμάτων που εξετάζει.

6. Ομάδα εργασίας του ΚΕΘΕΑ, για το νέο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων. Βάσει της ΕΣΣΕ, θα χρειαστεί να συμμετάσχει στην ομάδα, ένα μέλος του προσωπικού. Στην ΓΣ, θα χρειαστεί να τεθούν και να συμφωνηθούν βασικές αρχές και κατευθύνσεις που θεωρούμε ορθές και γόνιμες. Η επεξεργασία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το ΔΣ, είτε από εκλεγμένη επιτροπή της ΓΣ.

7. Συμβολή του Συλλόγου Εργαζομένων για την διεύρυνση της συμμετοχής του προσωπικού στις αποφάσεις. Πίεση για καθιέρωση ουσιαστικήςΓενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, κάθε έτος. Διεύρυνση συλλογικών διαδικασιών.

Β. Πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικές συμμαχίες

1. Απεύθυνση του Σωματείου στις κοινωνικές ομάδες που αποτελούν το ΚΕΘΕΑ: Προγράμματα και Σύλλογοι Γονέων, μέλη της Επανένταξης και απόφοιτοι, ομάδες που στηρίζουν τον Οργανισμό, κ.α

2.Πρωτοβουλίες στο επίπεδο των όμορων Σωματείων της απεξάρτησης και Ψυχικής Υγείας.

3. Επαφές και επικοινωνία με Σωματεία εργαζομένων, στο ευρύτερο εργασιακό πεδίο.

Γ. Ανάπτυξη Σωματείου

1.Νέο μητρώο μελών Συλλόγου Εργαζομένων

2. Επικοινωνία. Ενίσχυση blog και μετατροπή της Ομάδας facebook του Συλλόγου σε σελίδα (page), με συμμετοχή μόνο των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και αντίστοιχων σελίδων Σωματείων ή Οργανισμών.

3. Διεύρυνση δράσεων του Σωματείου. Εκδηλώσεις, εκδόσεις, ημερίδες, κ.α

4. Καταστατικές αλλαγές. )

 

 

 

 O Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

 

Τάκης Χαλδαίος                                                   Δημήτρης Γιαννάτος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.