ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Συνάδελφοι από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, μας έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση: 

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών

και τα δικαιώματα των υγειονομικών

το Σάββατο 21 Μάρτη στις 11 π.μ.

στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

Απευθυνόμαστε σε σένα:

 • που δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα γιατί μας πετσόκοψαν τους μισθούς και μας έχουν ταράξει με τους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια
 • γυρνάς σπίτι πτώμα από την κούραση από τη βάρδια ή την εφημερία, έχεις ξεχάσει τι σημαίνει να έχει ένα Σαββατοκύριακο για σένα και την οικογένεια σου
 • αγανακτείς γιατί βλέπεις ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας γίνονται όλο και πιο απρόσιτες όχι μόνο για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν.

Σε καλούμε να σκεφτείς τι πρέπει να γίνει                                          

Καταλαβαίνουμε ότι αρχίζεις να απογοητεύεσαι γιατί η αλλαγή κυβέρνησης δεν οδηγεί σε καλύτερες μέρες, μια και η «ουσιαστική διαπραγμάτευση», που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κατέληξε σε παράταση του Μνημονίου με δεσμεύσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Δίκαια αγανακτείς γιατί από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης είναι η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία και η μεταφορά των αποθεματικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων για την πληρωμή των δανειστών.

Γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν» για αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, για την υγεία – πρόνοια, αλλά υπάρχουν για να συνεχίζει το κράτος να χρηματοδοτεί με δις ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Γιατί ο «λιτός βίος» και το να «καταναλώνουν λιγότερα απ’ όσα παράγουν» που λέει η κυβέρνηση, ΔΕΝ ισχύει για τους 559 Έλληνες μεγαλομέτοχους με περιουσία 76 δις δολλαρίων και επιχειρηματικές επενδύσεις 140 δις ευρώ στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί ζουν μέσα στη χλιδή, απολαμβάνοντας τον πλούτο που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι

Για να αλλάξει η ζωή μας, χρειάζεται να αγωνιστούμε για να  ανατρέψουμε την πολιτική που μας οδήγησε εδώ

Να ανατρέψουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ευθύνεται για τη σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια, γιατί θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες υγείας, των περικοπών στους μισθούς των υγειονομικών, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων. Της αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που «πουλάνε» υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρ. Ένωσης. Είτε έχουν Μνημόνιο είτε όχι. Είτε ακολουθούν περιοριστική πολιτική «Μέρκελ» είτε επεκτατική πολιτική «Ομπάμα». Παντού με τον ίδιο στόχο: Να γίνουμε ακόμα φθηνότεροι εργαζόμενοι, χωρίς δωρεάν παροχές υγείας. Να εξοικονομήσει το κράτος κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας.

Την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων υπηρετεί η Συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε. για επέκταση του Μνημονίου

Η συμφωνία εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι σημερινοί αντιλαϊκοί νόμοι και προσθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενώ και οι όποιες αλλαγές π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού αφορούν την εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν. Αποφεύγει να δεσμευτεί για να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις, για να μην κλείσουν και άλλες κλινικές.

Ενώ οι δηλώσεις και της νέα κυβέρνησης περί «νοικοκυρέματος» και «περιορισμού της σπατάλης» στην υγεία, ήταν στην πρώτη γραμμή της προπαγάνδας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα των οποίων ενοχοποιήθηκαν τα λαϊκά δικαιώματα και έγιναν οι ανατροπές στο σύστημα υγείας εις βάρος των ασθενών και υγειονομικών.

 Οργανώνουμε  τον αγώνα για  κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρ. Ένωσης που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Διεκδικούμε:

Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Να επιστρέψουν όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν.

 • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
 • Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.
 • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους

 • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Το Συλλαλητήριο οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία της Δυτικής Αθήνας – Φυλής – Μενιδίου

Συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία            

        ΑΤΤΙΚΟΝ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

 

 

αρχείο λήψης

 •  αρχείο λήψης (1)Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα ως αφετηρία για νέες κατακτήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
 •  Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (Αγ. Βαρβάρα), με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Επιστροφή όσων εργαζομένων το επιθυμούν.
 • Δημόσια Κέντρα Υγείας, σε κάθε Δήμο,  με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, τα προνοιακά ιδρύματα και τις μονάδες του ΠΕΔΥ. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση.
 • ΟΧΙ στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ε.Ε. που κλείνει τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα επιχειρηματικά κέρδη.
 •  Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην  πολιτική Ευρ. Ένωσης και κυβερνήσεων,  που θυσιάζουν την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές                               και σωματεία της Δυτικής Αθήνας – Φυλής – Μενιδίου

Συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Νοσοκομεία   ΑΤΤΙΚΟΝ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.