ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΣ

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΜΕΔ

Μετά από μια μακρά διαδικασία συναντήσεων και ανταλλαγής υπομνημάτων, για την οποία είχαμε ενημερώσει με την προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου (2/9/20), οι Επιτροπές Διαιτησίας του ΟΜΕΔ εξέδωσαν τις αποφάσεις τους, στις οποίες, υιοθετώντας την ένσταση του ΚΕΘΕΑ, απορρίπτουν την προσφυγή του Συλλόγου, θεωρώντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις μονομερούς προσφυγής. Αυτό σημαίνει πως δεν μπήκαν στην ουσία της διαπραγμάτευσης αλλά απέρριψαν το δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν, με βάση τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσφυγή στη Διαιτησία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με ψήφους 8 υπέρ έναντι 1 κατά, αποφάσισε να προσβάλει την ισχύ της απόφασης αυτής στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας προσφυγή στο Πρωτοδικείο, με την οποία θα ζητά να του αναγνωριστεί επί της ουσίας το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής.  Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης, παράλληλα με όλα τα συνδικαλιστικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, απέναντι σε μια διοίκηση που εξακολουθεί, με απαξιωτικό τρόπο, να μην θέλει να συζητήσει με τους εργαζομένους της για του όρους και τις συνθήκες εργασίας στον οργανισμό. Μια διοίκηση που προσήλθε στον ΟΜΕΔ αποκλειστικά και μόνο για να αμφισβητήσει το δικαίωμα του Συλλόγου να βρίσκεται εκεί και όχι για να συζητήσει.

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ εξαρχής εστίασε στην αμφισβήτηση του δικαιώματος του Συλλόγου να προσφύγει στη Διαιτησία. Ο άλλος ισχυρισμός της ενώπιον του ΟΜΕΔ, ότι επίκειται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η ολοκλήρωση των εργασιών της Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου κανονιστικής πράξης με τίτλο «Οργανισμός του ΚΕΘΕΑ», όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε αλλά μάλλον έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.  Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα συνεχίσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων μέχρι να δικαιωθεί.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με βάση την τελευταία νομοθεσία, παρατείνεται η λειτουργία των διοικήσεων των εργατικών σωματείων μέχρι τις 31/12/2020. Στο ΔΣ του Συλλόγου, μετά από εκτενή συζήτηση, καταλήξαμε ότι, αφενός αυτή τη στιγμή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις να πραγματοποιηθούν μαζικές εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις εργαζομένων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία και, αφετέρου, δεν θεωρούμε πως μια τέτοια διαδικασία αξίζει να πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα παρότι υπάρχει η δυνατότητα από το νόμο.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε με ψήφους 7 έναντι 1 κατά και 1 λευκής να αναμένουμε την βελτίωση των συνθηκών για να πραγματοποιηθούν με τη μαζικότητα και τον τρόπο που τους αρμόζει οι εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου. Ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε οργανωμένες συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τους εργαζόμενους ώστε να αποκατασταθεί ένας άμεσος διάλογος εντός του Συλλόγου, με αυτόν τον τρόπο.

Τέλος ενημερώνουμε πως η τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου έχει εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών από τις 18/9/2020. Το νέο καταστατικό θα αναρτηθεί άμεσα στη σελίδα του Συλλόγου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.